Kategorier
BAKVERK

Bakdax i långpanna

CECILIAKAKAN

Kategori: BAKVERK

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 150 g bakmargarin
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • ½-1 dl mjölk

Instruktioner

  • Vispa ihop margarinet med sockret tills det blivit pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver, kanel och vaniljsocker och vispa ner i degen. Vispa sedan ned mjölken.
  • Bred ut smeten i en väl smord långpanna eller på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Rada på till exempel, konserverade persikor skurna i smala skivor – eller jordgubbar skurna i skivor – eller så kan man i stället välja att ha på någon god sylt som man klickar på med jämna mellanrum.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 graders värme i ca 20-25 minuter. Känn efter med en tandpetare att smeten inte längre är kladdig.
  • Servera med vispad grädde eller vaniljglass
  • Räcker till många personer
  • Lycka till!
  • Morsan
Powered by Zip Recipes
http://www.morsansmat.se/2020/04/12/65/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *